Több mint 20 halott – vége a terrortámadásnak a pakisztáni egyetemen

Véget ért a biztonsági erők művelete azon az északnyugat-pakisztáni egyetemen, amelyet szerda délelőtt támadtak meg feltételezett iszlamista szélsőségesek. A rajtaütésben legalább 21-en haltak meg – közölte a rendőrség, hozzátéve, hogy a támadókat megölték.

A rajtaütést a tálib harcosok fellegvárának számító Haibár-Paktunkva tartomány székvárosától, Pesavartól 50 kilométerre északkeletre fekvő Csárszaddában, a Bacsa Hán egyetem ellen követték el helyi idő szerint fél tíz körül, amikor a diákok és tanárok többsége már a termekben tartózkodott. A TASZSZ orosz hírügynökség úgy tudja, hogy a támadók az egyik helyi tálib szervezet, a Tehrik-e Talibán tagjai.

Szaíd Vazir helyi rendőrkapitány elmondta, hogy a fegyveresek ellen indított biztonsági művelet véget ért. Arról viszont nem tett említést, hogy pontosan hány támadó van a 21 halálos áldozat között. Korábbi jelentések szerint nagyjából hat fegyveres rohamozta meg az egyetemet, az intézet rektorhelyettese pedig azt közölte, hogy a rajtaütésben két tanuló, két őr és egy rendőr is életét vesztette. A támadásban állítólag meghalt egy tanár is.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez