Terror Indiában – lövések a buszmegállóban és a rendőrségen

A terrorcselekmények az Újdelhitől 450 kilométerre északra fekvő Gurdászpurhoz közeli Dinanagar településen történtek hétfőn reggel. A város húsz kilométerre van a pakisztáni határtól, és a közelben húzódik a kasmíri határ is.

Az esetről egymásnak ellentmondó jelentések érkeztek. Az indiai katonai egyenruhába öltözött ismeretlen fegyveresek – egyes hírek szerint egytucatnyian, mások szerint négyen-öten lehettek – elloptak egy gépkocsit, és belőle tüzet nyitott egy buszmegállóban várakozó emberekre, majd behatoltak egy rendőrőrsre, ahol ugyancsak lövöldözni kezdtek. A hatóságok rendőrségi erősítést és katonákat küldtek a helyszínre, a rendfenntartók tűzharcba keveredtek a támadókkal.

A híradások szerint a terroristák még mindig a dinanagari rendőrőrs épületében vannak, és a tűzpárbaj még nem ért véget, már órák óta tart a lövöldözés.
Ezzel egy időben arról érkeztek hírek, hogy nem messze a dinanagari rendőrőrstől öt működőképes pokolgépet találtak vasúti sínek mentén.

A történtek miatt az indiai hatóságok megerősítették a pakisztáni határ védelmét. Egyes hírek ugyanis arról szóltak, hogy a támadók az Indiával ellenséges viszonyban lévő Pakisztánból érkeztek, más jelentések szerint Kasmír indiai részéről.

Míg a Pakisztán és India között megosztott Kasmírban nem ritkák az effajta incidensek, Pandzsábban ritkán fordulnak elő  a katonaság és biztonsági erők nagyszámú jelenléte miatt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez