Virágzóak az amerikai-magyar gazdasági kapcsolatok

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara Magyar Tagozata (AmCham) nagyon fontos szerepet játszik a két ország közti gazdasági kapcsolatokban. Évente megrendezett Podium rendezvényükön második alkalommal nemcsak az Egyesült Államok budapesti nagykövete, hanem Magyarország washingtoni nagykövete is részt vett.

Colleen Bell és Szemerkényi Réka a program első, sajtónyilvános részében rövid köszöntőt tartott. Az amerikai nagykövetasszony kiemelte, hogy a két ország gazdasági és politikai kapcsolatai nagyon jók, és ezt ő is elősegíti minél több szakember utazásának előkészítésével.

a2

Többek közt fiatal szakembereknek szerveznek egy kiutazást a Szilícium-völgybe.

a1

Véleménye szerint a tervezett TTIP (Transzatlanti Szabadkereskedelmi Egyezmény) hasznos lesz Magyarországnak, és – idézte Szíjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert – közvetlenül 20-30.000 új munkahelyet teremt.

a4

Ugyanakkor problémának nevezte a régiónkban nagyon nagy méreteket öltött korrupciót, és azt mondta, ez ellen a magyar hatóságokkal közösen küzdenek.

a7

Szemerkényi Réka szintén méltatta a két ország minden területen magas színvonalú együttműködését. A többi közt kiemelte, hogy Chicagóban újabb konzulátus nyílt, és hogy több mint 1700 amerikai cég 90.000 embernek ad munkát Magyarországon. Fontosnak nevezte a nagyon intenzív biztonságpolitikai együttműködést, melynek napjainkban még nagyobb szerep jut.

a6

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez