Hűtőben halt meg öt gyermek Dél-Afrikában

A gyerekek holttestét egy mélyhűtőben találták meg. A rendőrség szerint bújócskázás közben ejthették magukat fogságba. Dél-Afrikában az elmúlt napokban ez a második olyan halálos kimenetelű incidens, ami szülők gondatlansága miatt következett be.

A gyerekek rokonok voltak, a nagymamájuk találta őket holtan a mélyhűtőben. A legfiatalabb áldozat csupán hároméves volt, mig a legidősebb öt. A rendőrség szerint a gyerekek nagy valószínűséggel megfulladtak, de az sincs kizárva, hogy megfagytak. Erre majd csak a halottkémi jelentés tud pontos választ adni.

A rendőrség sok más kérdés mellett azt  is próbálja kideríteni, hogy a készülék működött-e, amikor a gyerekek benne ragadtak. Eddig minden jel arra utal, hogy baleset történt, és az öt gyerek bújócskázás közben zárhatta magára a hűtőszekrényt. A tragikus incidens a Northern Cape tartományban található Kakamas településen történt, ahol a helyiek elsősorban földművelésből és egyéb agrártevékenységből élnek.

Sajnos, nem ez volt az egyetlen ilyen tragikus incidens mostanában Dél-Afrikában. Pár napja két kisgyermek kapott hőgutát, amikor használaton kívüli gépkocsiban rekedtek. Ők is játszottak, két idősebb kiskorúval. Az autó ajtaját azonban belülről már nem tudták kinyitni, miután bemásztak. A két fiatalabb gyermek a felforrósodott autóban életét vesztette, mig a két idősebb kritikus állapotba került, őket jelenleg is kórházban ápolják.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez