Fogyj le és szenet kapsz cserébe!

A legutoljára összeállított világranglista szerint Kuvaitban és Szaúd-Arábiában él a legtöbb elhízott, a legkevesebb Bangladesben és Etiópiában. Oroszország, Magyarországgal együtt, a középmezőnyben van. Újabban szénnel buzdítanak fogyókúrára Szibériában.

Minden ötödik orosz túlsúlyos – állapították meg szakértők január elején. Nagy általánosságban elmondható, minél keletebbre megyünk, annál vékonyabbak az emberek Oroszországban. Így az egyik legkövérebb régió a moszkvai, a legsoványabb Udnurtföld.

Persze kivételek is vannak. Ilyen például a nyugat-szibériai Kemerovo és környéke. Novemberben a kormányzó, Aman Tulejev be is jelentette, aktívan támogatja a fogyókúrázókat. Az Izvesztyija állami napilap beszámolója szerint akkor azt ígérte, a szaúdiak példáját fogja követni. Igaz, ő nem aranyat, hanem szenet ad a kilókkal sikeresen küzdőknek.

Be is váltotta szavát már december 23-án, amikor 50 tonna szenet ajándékozott Jelena Szalnyikovának. A nő 113 kilóról 78-ra fogyott le. Hogy azóta másokat is motivált-e a szén, egyelőre nem ír az orosz sajtó.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez