Vadorzók lőtték le az elefántokat óvó brit pilótát Tanzániában

Vadorzók lelőttek egy brit pilótát, aki helikopterről segítette a tanzániai hatóságokat az illegális elefántvadászat elleni küzdelemben.

A hatóságok letartóztattak három gyanúsítottat és hajtóvadászatot indítottak bűntársaik után.

A lelőtt pilóta, a 37 éves Roger Gower helikopterről segítette a hatóságokat pénteken egy orvvadászat-ellenes hadműveletben a Serengeti Nemzeti Park szélén fekvő Masma rezervátumban, amikor vadorzók AK-47-es gépkarabéllyal tüzet nyitotta járművére. A pilótát halálos lövés érte, gépe lezuhant, társának, egy dél-afrikai szafarivezetőnek azonban sikerült élve kimenekülnie a lelőtt helikopterből, és ő kisebb sérülésekkel megúszta a támadást.

A hatóságok elfogtak három gyanúsítottat, és megtalálták három leölt elefánt tetemét – jelentette be vasárnap Jumanne Maghembe tanzániai idegenforgalmi és természeti erőforrás miniszter.

A miniszter azt ígérte, hogy hamarosan rács mögé kerül a banda többi tagja is, és hogy lankadatlan erővel folytatják a háborút az orvvadászat ellen. A vadorzóbandák egy része modern fegyverzettel van felszerelve.

A szafariturizmustól nagy mértékben függő Tanzániában a 2009-es 110 ezerről 2014-ben 43 ezerre csökkent az elefántok száma.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez