Kínának fontosabbak a földönkívüliek, mint a földlakók

Úgy tűnik, hogy Kínában fontosabbakká váltak a földönkívüliek az embereknél. Közel 10 ezer embert kényszerítenek költözésre, hogy az idegen életformákat kutató óriásteleszkópot felépítsék.

Az 500 méteres Aperture Spherical Radio Telescope (FAST) Kujcsou tartomány hegyei között található, és idén kezdi meg működését. Azoknak, akik 5 kilométeren belül laknak, el kell költözniük.

„A teleszkóp működése elektromágneses hullámot hoz létre” – mondta az egyik helyi vezető. „A lakosok 1800 dolláros kártérítést kapnak, sőt további lakástámogatáshoz is hozzájutnak.”

A teleszkóp 1,2 milliárd jüanból épül, és nagyobb minden eddigi rádióteleszkópnál. A kínai Csillagászati Társaság vezetője szerint annyira érzékeny, hogy képes lehet értelmes élet nyomaira bukkanni a világűrben.

A kínai állami hírügynökség korábban azt írta: azért választották ezt a környéket, mert nincsenek  nagyvárosok a közelben. A csillagászati beruházások egyébként tovább folytatódnak az országban, még embert is terveznek küldeni a Holdra.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez