Miniszter: csak akkor csókolózzunk, ha feltétlenül szükséges!

Hál’Istennek, nem nálunk figyelmeztet erre a kormány.

Kerüljék el a polgárok a csókolózást, “kivéve a teljesen szükséges eseteket”. Hogy az utóbbi kitételen mit ért a felhívást közzétevő libanoni egészségügyi miniszter, azt nem tudjuk. Csak azt, hogy a sertésinfluenzának akar így gátat vetni, miután a H1N1 már megint ott sündörög a térségben.

Wael Abou Faour szerint egyébként pánikra nincs ok, egyelőre elég, ha feleslegesen nem smárol senki. A miniszter sajtóértkezletén arról is beszámolt, hogy az idén eddig négyen estek a sertésinfluenza áldozatául Libanonban.

Ennek ellenére sok libanoni ódzkodik attól, hogy megfogadja a miniszteri tanácsot. Szerintük teljesen úgy hangzik, mint egy vicc – írja az Al Arabiya televízió internetes oldala. Ez jól tetten érhető a közösségi oldalakon is.

min

 

Ami pedig a valós veszélyt illeti: a WHO szóvivője szerint is terjed a vírus a csókkal, de más intézkedések is szükségesek ahhoz, hogy ne kapjuk el. Például mossunk kezet, amikor csak tudunk, és ne álljunk közel olyanokhoz, akiknek influenzás tüneteik vannak. Azok pedig, akik veszélyeztetettebbek, mint a gyerekek, az öregek, a terhes nők, a szívbetegek vagy az asztmások, kérjenek jobb híján sima influenza elleni védőoltást.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez