Brutálisan megerőszakoltak egy kislányt

Az incidens hatalmas felháborodást váltott ki az afrikai országban, ahol százak vonultak az utcára tiltakozni.

A szörnyöségre csak azután derült fény, miután az internetes közösségi oldalakon megjelentek azok a felvételek, amiket vélhetően az elkövetők készítettek, miközben brutális kegyetlenséggel megerőszakolják áldozatukat, egy fiatal kislányt.

A képek nyilvánosságra hozása után a fővárosban, N’Djamenában több száz fiatal vonult az utcára, hogy felháborodásuknak adjanak hangot. A tüntetők közül egyébként többen is ismerték a lányt, akit Zouhourának hívnak. A fiatalok először a kislány otthona előtt gyülekeztek, majd az iskolája előtt is elvonultak, végül a bíróság épülete előtt táboroztak le, ahol kártérítést és igazságszolgáltatást követlek a kislánynak és családjának. A tiltakozásnak végül a rendőrség vetett véget, ami egy halálos áldozattal járt.

Többen is elmondták a tüntetők közül, hogy a lányt egy hete rabolta el öt fiatal férfi. A lány eltünését többen is jelentették a rendőrségnek, de a hatóságok nem igazán törődtek az üggyel. Később azonban kiderült, hogy mind az öt elkövető rendőrcsaládból származik.

Végül az államügyész adott utasítást a rendőrségnek az elkövetők felkutatására és elfogására. A hatóságok kilenc embert tartóztattak le, köztük az öt feltételezett elkövetőt és négy cinkostársat. Mindannyijukat hamarosan bíróság elő fogják állítani.

Idriss Deby csádi elnök közlemény formájában  nyilvánult meg az ügyben, elítélve és „barbárságnak” nevezve történteket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez