12 éves menyasszonyával fényképezkedett a 65 éves

Szeretik a város nevezetes pontjain megörökíteni a nagy napot az ifjú házasok. New Yorkban a Times Square az egyik legnépszerűbb helyszín. Furcsa párt láttak itt a járókelők: 53 év volt köztük a korkülönbség.

Naponta 33.000 kislányt adnak férjhez, megfosztva őket az egészséges gyermek- és felnőttkortól. A világ 91 országában legális a gyermekházasság. Tegyük félre a sztereotípiákat – ez még az Egyesült Államok néhány tagállamára is érvényes.

Ezekre a sokkoló tényekre akarta felhívni a figyelmet kísérletével az amerikai Youtube-sztár, Coby Persin. Ő kérte fel a 12 éves kislányt és a 65 éves nyugdíjast: játszanak friss házasokat. Miközben úgy csinált, mintha ő lenne a fotós, felvette a járókelők reakcióit.

Több fokozata volt a döbbenetnek: volt, aki a kislány korát firtatta, és hogy hol vannak a szülei. Sehogy sem akarta elhinni, hogy engedélyezték ezt a házasságot. Egyes férfiak felháborodottan perverznek nevezték az idős férfit.

A leghatározottabban egy nő és két férfi reagált. A nő, miután megkérdezte a gyermeket, akarja –e ezt az egészet, megfogta a karját és indult vele a rendőrségre. A férfiak előbb szétválasztották és utána akarták őket a rendőrségre vinni. Mit tenne hasonló helyzetben?

Valójában hozott anyagból dolgozott Coby Persin. Hasonló kísérletet Libanon is végeztek már a KAFA (magyarul elég) civilszervezet tagjai. Beszámolónkat róla itt olvashatja.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez