Mint egy hurokban egy kétfedelűvel – megnyílt a világ legmeredekebb hullámvasútja

Az Abu Dhabi-i Ferrari Worldben tapasztalhatják meg a bátrak, milyen is egy kisrepülővel hajmeresztő mutatványokat végigcsinálni.

A Ferrari World a világ egyik legjobb és legextravagánsabb élményparkja, amelyet – neve is mutatja – alapvetően a Forma-1 és általában az autózás szerelmeseinek, kisebb és nagyobb fiúknak találtak ki. De maga a névadó Enzo Ferrari is imádott repülni – különösen a kor kétfedelűivel -, így joggal gondolták, hogy egy “repülős”  játék is elfér a parkban.

A “Flying Aces” persze valójában nem emelkedik el a talajtól – vagyis hát a síntől  -, de azt az érzést kelti az utazóban, hogy egy műrepülőben ül,  a hurkok közben, előtt és után folyamatosan a tengelye körül is forog  – hol oldalról, hol éppen a feje felett látja a Földet. A másfél kilométeres pályán – a park üzemeletetői szerint – 10 olyan pont is van, amikor az utazók a súlytalanságot érezhetik. Az 51 fokos emelkedés és süllyedés közben  igazán úgy érezhetjük magunkat, mint egy műrepülő-gépben szaltó közben. Felfelé csak 30 km/órás sebességgel húznak – de lefelé akár 120-ra is felgyorsulhat a gép. Egy  kereskedelmi pilóta, aki az első nap próbálta ki a Flying Ace-t, azt mondta a The National-nek: ez még annál is keményebb, mint, amit a pilótaképzésen kapott.

Kb így néz ki belülről:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez