Trump az öröksége nélkül órákat árulna Manhattanben

Hevesen támadták Donald Trump milliárdos üzletembert Marco Rubio floridai és Ted Cruz texasi szenátorok az amerikai elnökválasztás republikánus pályázói között helyi idő szerint csütörtökön lezajlott televíziós vitán, amely az utolsó volt a jövő heti „szuperkedd” előtt, amikor tizenegy szövetségi államban tartanak előválasztást.

A floridai szenátor tőle szokatlanul agresszív stílusban támadta Trumpot hatalmas vagyona és az illegális bevándorlásról vallott nézetei miatt. Rubio azt hangoztatta, hogy a New York-i milliárdos nem lenne sehol az ingatlanüzletben családi öröksége nélkül, „órákat árulna Manhattanben”.

Cruz kifejtette, hogy Trump Hillary Clinton demokrata elnökjelölt-aspiráns gyenge republikánus kihívója lenne a november 8-án esedékes elnökválasztáson, és ha ő elbukna, akkor a milliárdost „lemészárolnák”.

Rubio azzal vádolta meg Trumpot, politikai tőkét akar kovácsolni abból, ahogy az illegális bevándorlás kapcsán változtatja álláspontját.

Trump ismét kifejtette: elnökként kötelezné Mexikót arra, hogy megfizesse az amerikai–mexikói határra tervezett, ezer mérföld hosszúságú, 10-12 milliárd dollárba kerülő kerítés költségeit.

Dagályos stílusa ellenére a milliárdos a megszokottnál valamivel visszafogottabban vitázott csütörtökön. Mérsékelt álláspontját védte a családtervezés és az Obamacare néven ismert egészségügyitörvény-csomag kapcsán is.

Nehéz küzdelem várható

Trump három előválasztási győzelmével utcahosszal vezet a republikánus elnökjelölt-aspiránsok között, legutóbb Nevadában aratott fölényes diadalt. Mostani óvatossága valószínűleg annak tudható be, hogy a március elsejei szuperkedden nehéz küzdelemre számít.

Az előrejelzések szerint jövő héten Cruz győzelme borítékolható Texasban, saját államában, ahonnan a júliusi elnökjelölő konvencióra az eddigiekhez képest a legtöbb delegáltat küldik.

Fotó: Flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez