20 szívrohamot élt túl a négy hónapos baba

Az indiai Szolápur városában született, most négy hónapos kislány több mint 20 infarktust élt túl két hónap alatt, mielőtt átesett egy szívműtéten.

Aditi Gilbile már a gyógyulás útján van, és az orvosok szerint 9 hónapos korára normális életet élhet.

Nehéz elhinni, hogy egy pici baba képes túlélni akár egy szívrohamot is. Aditinél egy veleszületett szívproblémát diagnosztizáltak. Az ALCAPA nevű ritka betegség szívritmuszavarokat és hirtelen szívhalált okozhat.  A rendellenesség akkor lép fel, amikor az artériák rosszul csatlakoznak a szív főkamrájához, amely oxigénnek látja el a szervezetet. Így a szív nagyon kevés vért kap, és rengeteg rohamot elszenved. Az ALCAPA ráadásul csak egyike a sok veleszületett szívproblémának, melyek gyerekek ezreit érintik Indiában.

Aditi januárban mutatta először a betegség jeleit, akkor volt két hónapos. Édesanyja szerint légzése megváltozott, és nem akart enni, rendszeresen izzadt.

51230022_1456989070

Mint később a kórházban kiderült: a tiszta vér kifolyt a gyermek szívéből, ami gyakori és csendes szívinfarktusokat okozott, és sérültek a szívizmok. Az orvosok azóta megműtötték a kislányt, és bár több mint 20 kisebb szívrohama volt, valószínűleg fel fog épülni. Az orvosok szerint egészséges életet élhet. Ilyen egy igazi túlélő.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez