Nem számít a haldokló az egészségügyi miniszternek

India jelenleg ádáz küzdelmet folytat a megállíthatatlannak tűnő sertésinfluenzával. Egy indiai állam új egészségügyi minisztere fejlesztéseket ígér, miközben látogatása során azt tapasztalták az újságírók, hogy figyelmen kívül hagyja a kórház előtt fekvő haldoklót.

Az indiai Telangana állam újonnan kinevezett egészségügyi minisztere, Laxma Reddy a régióban terjedő súlyos sertésinfluenza-járvány kezelését kívánta személyesen ellenőrizni a kórházakban. Munkájának első napján máris számos kritika célpontja lett, miután más egészségügyi tisztviselőkkel együtt gyakorlatilag átlépett egy haldoklón az egyik kórház előtt.

A miniszter elhaladt a járdán fekvő beteg mellett, majd belépett a kórházba Haidarábád városában, ahol a betegellátást kívánta ellenőrizni. Ígéretet tett a kórházfejlesztésre, valamint arra, hogy megpróbálják minél hatékonyabban kezelni a járványt. Ez most keveseket érdekelt, hiszen a haldokló ignorálása felháborította az embereket. A miniszter nem volt hajlandó nyilatkozni az ügyben.

A Daily Mail információi szerint Reddy-t azután nevezték ki nemrégiben, hogy a központi kormány rengeteg kritikát kapott, amiért a nagyon szegény Telangana államban katasztrofálisan kezelik a sertésinfluenza-járványt.  Amely egyébként jelenleg óriási probléma Indiában. Telanganában mintegy 50 ember halt bele csak az idén, a betegség pedig folyamatosan terjed. India teljes területét nézve idén már 407 áldozata van a járványnak, az egészségügyi hatóságok pedig nagyjából 5 ezer megbetegedést regisztráltak. Nemrég egy svájci turista halt meg sertésinfluenzában Indiában.

Más városok kórházaiban, például Nilouferben már létrehozták az elkülönítőket a járvány megfékezésére. Telangana államban Reddy miniszter ígéretet tett arra, hogy nagyobb hangsúlyt fektetnek a szennyvízelvezetésre, és modernizálni fogják a kórházak mellékhelyiségeit, valamint a ravatalozót. A központi kormány közölte: felülvizsgálják az eljárásrendet, hogy megakadályozzák a kór további terjedését – egyebek között védőoltást kapnak a betegekkel kapcsolatban álló egészségügyi dolgozók.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez