Rappelt az utolsó szó jogán, újabb büntetés várja

Nem értékelte a bűnös fiatalember kreativitását a belgorodi bíróság. Hiába rappelt az utolsó szó jogán, megkapja a hét évet, és újabb eljárás is indul ellene.

Szokatlan bírósági tárgyalásról mutat felvételt a belgorodi megyei bíróság Youtube-csatornája. Először azt látjuk, ahogy D. Pivtorak megveri egy ékszerbolt eladóját és magával viszi az ékszereket. Aztán, már a bíróságon, arra hivatkozva védi ügyvédje, hogy valójában nem is rugdosta meg az áldozatot védence.

Ezután kapja meg a lehetőséget maga Pivtorák, hogy szóljon az utolsó szó jogán. Az orosz bíróságokon használatos rácsban állva figyelmezteti a jelenlévőket, hogy egész éjjel dolgozott nem szokványos beszédén és ne vágjanak közbe.

Rappelve elmondja: bár apja is ült, nem ez a lényeg, mégis milyen eredményt várnak az ítélettől. Majd jön a kulcsmondat: „A saját feketelistám alapján lövöm szét mindegyiküket.”

Végül a bírónő hangja hallható: Pivtorák nemcsak a hét év szabadságvesztést kapja meg, de a szövegben elhangzó fenyegetés miatt újabb eljárás indul ellene.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez