Levágott fejjel toboroz az Önvédelmi Haderő

Az Önvédelmi Haderőhöz új tagokat próbálnak toborozni Japánban, talán a fokozódó kelet-ázsiai feszültség miatt, talán másért. Az viszont biztos, hogy a toborzóplakát az országban többeket inkább taszít, mintsem arra buzdít, hogy lépjenek be.

Az Önvédelmi Haderő (Dzsieitai) Japán második világháború utáni haderejének hivatalos neve. Az Önvédelmi Haderő megalakulása óta nem vett részt valódi harci cselekményekben, azonban egyes csapattesteseket már több nemzetközi békefenntartó műveletben is bevetettek.

Ha csatlakozol az Önvédelmi Erőhöz, erősebb leszel, megvéded az országot és….. kapsz egy óriási fejet egy sötét alaktól? Ha valaki mostanában járt Japánban, több helyen láthatta azt a toborzó plakátot, melyre igen furcsa reakciók születtek az interneten. Úgy tűnik, hogy a poszter nem igazán érte el a célját. Még azok az emberek is, akik egyébként szívesen csatlakoznának, azt mondják: a plakát egyenesen elijeszti őket, mivel meglehetősen nyugtalanító képet ábrázol.

A képen, mely több helyen felbukkant a twitteren, egy egyenruhás férfit látunk, akivel szemben egy sötét alak áll, és átnyújt egy nagy, kerek, testetlen fejet. A plakát tetején ez olvasható: „Megvédjük gyönyörű országunkat.” Alul pedig a jelentkezési lehetőségek láthatók.

gergrthtzjhgtjmzujkj

„Kíváncsi vagyok, mit akartak ezzel a levágott fejjel üzenni. Bármit is, elég nyugtalanító és zavaró kép” – írja egy twitterező.

A frissen levágott fej egyébként Ei-kun feje, aki a Chiba Tartományi Együttműködési Hivatal kabalafigurája. A poszteren is olyan arckifejezéssel mosolyog, ahogy szokott, annak ellenére, hogy nyilvánvalóan lefejezték. Íme néhány további vélemény a netről:

„Ez olyan, mintha nyilvánvalóvá tennék, hogy mi lesz a sorsunk, ha belépünk. Hátborzongató.”

„Ez az ok, amiért kilépek az önvédelmi haderőből, és inkább rendőrnek állok.”

„Erősen elgondolkodtam, hogy vajon fog-e ezek után bárki jelentkezni?”

Nos, bármilyen üzenetet is próbáltak közvetíteni a fiatalok felé, úgy tűnik, egyáltalán nem vált be.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez