Családi kedvezmény a meleg pároknak

Egy japán mobilszolgáltató cég családi kedvezményt kínál azoknak az azonos nemű pároknak, akik Japánban rendelkeznek „partnerségi tanúsítvánnyal”.

A mobiltelefon használata Japánban nem éppen olcsó mulatság, és ha valaki sokat beszél ügyfeleivel, barátaival, vagy külföldre telefonál, a számla összege akár az egekig rúghat. Szerencsére azonban sok japán szolgálató kínál különböző kedvezményeket, ilyen a nálunk is jól ismert családi kedvezmény. Most annak részeként, hogy változóban van, mit is nevezhetünk családnak, Japán legnagyobb távközlési szolgáltatója családi kedvezményt kínál azonos nemű pároknak.

Tokió Sibuja kerületének önkormányzata támogatja a melegek kapcsolatát, így novembertől partnerségi bizonyítványt ad majd ki az ilyen pároknak. Az még persze a jövő zenéje, hogy pontosan milyen jogokat is biztosít majd a tanúsítvány, de az NTT DoCoMo bejelentette, hogy kész elfogadni a dokumentumot a kedvezményhez. Ha a párok bemutatják a tanúsítványt, 25% kedvezményt kapnak  hálózaton belül, ingyen sms-ezhetnek a párjukkal, 30%-kal olcsóbban hívhatják a mobilján, az otthoni számon pedig 10% a kedvezmény.

Persze igazából nem radikális újítás ez a DoCoMo-nál, ugyanis már korábban is támogatta a cég a melegeket. Egy ideje már elérhetők bizonyos kedvezmények abban az esetben is, ha a párok igazoltan együtt élnek, egy címen. Az új kedvezmények a tanúsítvánnyal viszont akkor is járnak majd, ha a pár nem él együtt.

A DoCoMo nem az egyetlen cég, amelynek ilyen a hozzáállása. A au és a SoftBank is beszélt már hasonló kedvezmények bevezetéséről. Bár a SoftBank még nem hozott hivatalos döntést az ügyben, nehéz elképzelni, hogy a vállalat ne követné a többi példáját, ha versenyképes akar maradni a piacon.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez