Így eszi meg az oroszlán a krokodilt (videó)

Két fiatal oroszlán irigylése méltó csapatmunkával vadássza le, a náluknál jóval nagyobb és erősebb krokodilokat a Kariba-tónál, Zimbabwéban.

Az elmúlt két hétben három, több mint négy méteres krokodillal végeztek az oroszlánok – mondta a News 24-nek Catherine Norton, a Bumu Hills Safari Lodge vezérigazgató-helyettese, aki azt is elmondta, hogy tavaly is történt már hasonló esett, de akkor még nem tudták mire vélni a dolgot.

A két fiatal oroszlán küzdelmét még nem sikerült lencsevégre kapni – mondta Norton, de a a szakértői vizsgáltok kimutatták, hogy szinte 100%-ban biztosak abban, hogy az oroszlánok végeztek a hatalmas krokodilokkal.

Két oroszlán ugyanis rájött arra, hogy miként tudják elejteni  a Kariba-tó veszedelmes ragadózóit – mondta a vezérigazgató-helyettes, aki azt is elárulta, hogy az egyik oroszlán eltereli a krokodil figyelmét, míg a másik lesőből rátámad a fejére, majd a hátára fekteti, közben a második oroszlán egyből neki esik a torkának, hogy azt elharapja. A krokodilnak ezáltal semmi esélye nem marad a védekezésre – tette hozzá Norton.

Azt viszont továbbra is furcsa, hogy az oroszlánok miért pont krokodilokra vadásznak a Kariba-tónál, mivel a környéken több más állat is van. Szakértők azonban úgy vélik, hogy az oroszlánok rájöttek arra, hogy a napon pihenő krokodilok elejtése sokkal könnyebb számukra, mint egy antilopot kergetni a szavannán.

(Visited 7 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez