Robbanások a brüsszeli Schaerbeek negyedben

Két robbanás is hallatszott a brüsszeli Schaerbeek negyedben egy rendőrségi razzia megkezdésekor – jelentette a Belga hírügynökség péntek délután.

A művelet a kerület Meiser nevű terén zajlik, ahol az egységek egy magánlakásba hatoltak be. A beszámoló szerint több szemtanú fegyverropogást is hallani vélt a jelenleg is tartó akció során. A téren áthaladó villamos utasait kimenekítették – írta hírügynökség.

A hírügynökség jelentései szerint a rendőrök állítólag egy embert már “hatástalanítottak”.

Ebben a negyedben laktak a brüsszeli robbantásokat végrehajtó el-Bakraoui fivérek is. A terroristák lakását már korábban átfésülte a belga rendőrség, de az Independent brit portál információi szerint egy tűzszerész csoport is a helyszínen tartózkodik, így valószínű, hogy  irányított robbantás történt.

A robbanás a rendőrség különleges egységeinek a helyszínre érkezésekor történt. A környéket páncélozott járművek segítségével lezárták a felfegyverzett és álarcot viselő rendőrök.

A hírügynökség tájékoztatása szerint az akció a kedden, két helyszínen elkövetett terrortámadások után indított nyomozás része.

Forrás:MTI

Kép:dhnet.be

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez