Brüsszeli figyelmeztetés : veszélyesek lehetnek a kínai játékok

Erre hívta fel a figyelmet az Európai Unió igazságügyi és fogyasztóvédelmi biztosa brüsszeli sajtóértekezletén. Vera Jourova asszony a Rapex éves jelentését ismertette, mely szerint az Európai Unióban eladott veszélyes termékek 64%-a Kínában készült.

2003 óta működik a Rapex rendszer /rapid exchange of information/, amely jelzi: melyik termék lehet veszélyes a fogyasztóra. Különösen nagy probléma, hogy ezen a listán a termékek egynegyede gyerekjáték! Amely áramütést, sérülést okozhat, és olykor meg is fojthatja a gyereket.

“Csak azt tanácsolhatom a szülőknek: alaposan nézzék meg, hogy mit vásárolnak” – hangsúlyozta a cseh biztos Brüsszelben. Az Európai Unió igazságügyi és fogyasztóvédelmi biztosa szerint sajnos nem javul a helyzet, mert az előző évben pontosan annyi volt a veszélyes kínai termékek száma, mint tavaly. Kérték a kínai hatóságokat, hogy fokozzák az ellenőrzést, de egyelőre csak reménykedhetnek az Európai Unió tagállamai abban, hogy idén kevesebb veszélyes gyerekjáték érkezik Kínából, mint tavaly.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez