Négyszögletes versenypálya Kínában

Kanyar helyett derékszög. Ezt fedezték fel Kína északi részén, Hejlungcsiang tartományban. A 9000 négyzetméteres stadion kissé furcsán fest. Egész Kína rajtuk röhög, de miért lett négyszögletes a versenypálya?

 

 

 

 

Fontos központi elvtársak jelezték érkezésüket. A helyi vezetők rádöbbentek, hogyha hagyományos módon készítik el a versenypályát, akkor nem lesznek kész időre.

A négyszögletes megoldás viszont gyorsan megvan és lőn: a döntést tett követte és megszületett a négyszögletes versenypálya. Egy sportriporter lefutott egy “kört”, és kénytelen volt megállapítani, hgy így minden kicsit nehezebben megy. Normális körülmények között a kanyarban gyorsulni lehet, a négyszögletes pálya viszont inkább lefékez.

Mi legyen most a pályával? A helyi elvtársak tanácstalanok, a központi elvtársak ugyanis nem mondtak semmit. Nem nevettek, nem adtak utasítást arra, hogy valamin változtatni kellene, akkor most mi a teendő?

“Kockafejűek vagytok elvtársak!”- írta egy gúnyos kínai polgár a kínai Twitteren, a weibon, ahol mindenki azon röhög, hogy az országot kormányzó kommunista párt káderei milyen fafejűek és szervilisek. Ezzel együtt a négyszögletes versenypálya egyelőre marad, mert ki tudja: lehet, hogy ez lesz az új központi irányvonal Kínában?

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez