Háromszor is robbantottak ma Jemenben

Egy mentőautó és két másik gépkocsi robbant fel a dél-jemeni Ádenben, több mint 20 ember meghalt.

Hármas robbantásos merényletet követtek el pénteken a dél-jemeni Áden kikötővárosban, legalább huszonkét ember meghalt – közölte egy biztonsági forrás.

A tisztviselő elmondása szerint egy mentőautó robbant fel az Áden központjához közeli Manszúra negyedben, illetve két másik, gépkocsiba rejtett robbanószerkezetet hoztak működésbe a város nyugati részén lévő as-Saab nevű negyedében.

Az öngyilkos merényletek elkövetését az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet vállalta a szélsőségesekhez közel álló Amak hírügynökség közlése szerint. A robbantásokat a Szaúd-Arábia vezette koalíció egyik ádeni támaszpontja elleni támadásnak nevezték.

Az arab-félszigeti országban polgárháború tombol az Irán támogatását élvező síita húszi lázadók és a Szaúd-Arábia vezette katonai szövetség támogatásával bíró nemzetközileg elismert kormány között.

Szaúd-Arábia tavaly március óta bombázza a lázadók területét, és a déli területekről sikerült is kiszorítania őket, így Ádenből is. A jemeni kormány székhelye jelenleg a déli kikötővárosban van.

A jemeni polgárháborúban létrejött hatalmi vákuum lehetővé tette az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet számára, hogy még jobban megvesse lábát az arab országban.

Az ENSZ adatai szerint eddig több mint hatezer ember, nagyrészt civilek haltak meg a jemeni konfliktusban.

Fotó: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez