Keresztényeket gyilkoltak Pakisztánban

Pandzsáb állam fővárosában robbant bobma egy parkban, ahol a helyi keresztény közösség ünnepelte a Húsvétot.

Bár senki nem vállalta a felelősséget a robbantásért, minden valószínűség szerint a tálibok, vagy más muszlim szélsőséges csoport követte el a merényletet. Pakisztán túlnyomó többségében muszlim ország – de területén él keresztény, hindu, szikh és párszi kisebbség is. Bár elvben világi  állam, de a vallási kisebbségek helyzete, különösen az erősödő muszlim szélsőségesek miatt, nem könnyű. A keresztények – de a muszlimok közt Pakisztánban kisebbségnek számító síiták is – rendszeresen válnak merényletek áldozataivá.

Bár a hadsereg jelentős, és sikeres hadjáratot indított a tálibok ellen az utóbbi években, amely során nagy területeket hódítottak vissza a szélsőségesektől, az országban a biztonsági helyzet rossz, rendszeresek a merényletek.

A robbanás a Gülsán-e-Ikbál park főbejáratához közeli parkolóban történt – közölte a Samaa News hírcsatorna. Családok – jelentős részt Lahore-ban élő keresztények – piknikeztek ott, és ünnepelték a Húsvétot. Legalább 50-en meghaltak és több mint kétszázan megsebesültek. Dzsam Szajjad Huszain, a helyi mentőegységek szóvivője szerint a sebesülteket különböző kórházakba szállították a városban. A sebesültek többsége nő és gyermek – tette hozzá. Helyi sajtóértesülésekből úgy tudni, hogy a pokolgépet valószínűleg egy motorhoz rögzítették, és öngyilkos merénylő hozta azt működésbe.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez