Keresztrefeszítéssel “ünnepelte” a Húsvétot az Iszlám Állam

Úgy tűnik beigazolódtak a félelmek, és megtörtént, amitől sokan tartottak, az Iszlám Államhoz kötődő jemeni fegyveresek Nagypénteken keresztre feszítettpék Thomas Uzhunnalil atyát.

Az 56 éves indiai katolikus pap Ádenben szolgált abban az idősek otthonában, maelyet néhány héttel ezelőtt megtámadtak az Isdzlám Állam fegyveresei, lakóit, és az ott szolgáló apácákat megöülték, megkínozták. Az ádeni támadás egyetlen túlélője, Sally nővér korábban beszámolt arról, hogy a fegyveresek, akik szerinte az ISIS-hez tartoztak, hogyan ölték meg a többieket. A Christian Post-ban közzétett elbeszélése szerint ő úgy tudott megmenekülni, hogy egy ajtó mögé állt. “Egyenként végeztek velük. Odakötözték őket a fákhoz, fejbelőtték őket, aztán szétverték a fejüket.” Közben őt mindenütt keresték, mert tudták, hogy még egy apácának kellett lennie az épületben.”Legalább háromszor bejöttek a hűtőkamrába, ahol voltam. Nem bújtam el, de ott maradtam az ajtó mögött, nem vettek észre. Ez csoda” – mondta.

Az atyát magukkal hurcolták, és sorsa mindeddig ismeretlen volt. A nagypénteki kivégzés híre a közösségi médiában bukkant fel. A dél-afrikai siesseni ferences nővérek posztolták ki a Facebookra. “Arról tájékoztattak bennünket, hogy a szalézi Tom atyát, akit az ISIS rabolt el a jemeni karitatív missziós otthonból, megkínozzák és keresztre feszítik Nagypénteken. Ez komoly közös imára késztet mindannyiunkat.”

A március 20-án kitett posztot több mint 115,000 ember osztotta meg, viszont azóta törölték ezt is, meg a Facebook-oldalt is, amin megjelent. SOkáig azonban nem volt egyértelmű, hogy álhírről van-e szó. A rossz hírt végül Bécs érseke Christoph Schönborn jelentette be a Stephansdomban Húsvét vigíliáján. A pontos körülményekről, illetve arról, hogy ő honna értesült a hírről, nem tájékoztatta a sajtót, de elmondta, hogy tudomása szerint Nagypénteken az Iszlám Állam hívei keresztrefeszítették a indiai szerzetest.

 

 

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez