Nem terrorista: idióta – elhidegült feleségével akart beszélni az egyiptomi gépeltérítő

Nem volt terrorcselekmény az egyiptomi repülőgép eltérítése. Ezt Ciprus elnöke mondta. A gépeltérítő elhidegült ciprusi feleségével akart beszélni.

Reggel térítette el egy férfi az EgyptAir Alexandriából Kairóba indult járatát, egyes hírek szerint több, mint 80, míg mások szerint 55 emberrel a fedélzeten. A gép helyi idő szerint röviddel 9 előtt a larnacai reptéren szállt le. A gépeltérítő, akiről azt jelentették, hogy robbanóöv van rajta, nem sokkal később elkezdte elengedni az utasokat.

egyptair

Sokáig nem volt világos, hogy ki ő és mit akar. Először csak annyi volt a követelése, hogy a rendőröket távolítsák el a reptérről. Mostanra viszont kiderült: elhidegült ciprusi feleségével akart szót váltani ilyen furcsa módon a magányos géprabló.

Az asszony már úton van a larnacai reptérre. Ciprus államfője, Nicos Anastasiades pedig azt mondta újságíróknak: nem terrorcselekmény történt, de mindent megtesznek, hogy biztonságban kiszabaduljanak a túszok. Már csak a személyzet és négy külföldi utas maradt a gépen. Amikor megkérdezték tőle, hogy tényleg romantikus természetű-e az ügy, nevetett, és nagyjából azt mondta: mindig a nőt kell keresni.

A kairói külügyminisztérium ennél lakonikusabban nyilatkozott. A történelem talán legjobb hivatalos közleménye szerint “az EgyptAir gép eltérítője nem terrorista, hanem idióta”.

Közben az alexandriai repülőtér egyik tisztségviselője azt mondta, hogy az utasok között nyolc amerikai, négy brit, két holland, egy olasz és 30 egyiptomi állampolgár volt.

A larnacai reptér még mindig zárva van a gépeltérítés miatt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez