Ártatlan embereket lőttek le Mogadishuban, köztük törököket is

Fegyveresek lövöldöztek válogatás nélkül a szomáliai fővárosban. Az esztelen támadásban hatan meghaltak, köztük két török állampolgár.

Az áldozatok mind civilek voltak. A támadók egy gépkocsiból nyitottak tüzet, majd elhajtottak a helyszínről. Hatan meghaltak és hatan megsebesültek. A szomáliai hatóságok jelezték, hogy nagy erőkkel keresik a fegyvereseket, akik vélhetően a radikális iszlamista al Shabab terrorszervezet tagjai lehetnek. Az al-Kaidával szoros szövetségben álló szervezet azonban még nem kommentálta a történeket, de minden jel arra utal, hogy tényleg ők voltak az elkövetők.  

A halálos áldozatok között két török állampolgár is volt, ők egy helyi kórházban dolgoztak, mind a ketten egészségügyi szakemberek voltak, de mást nem tudni róluk. Közben a török kormány határozottan elítélte a terrorgyanús akciót, és gyávának nevezte az elkövetőket, amiért ártatlan embereket öltek meg, akik azért tartózkodtak az országban, hogy segítsék a szomáliai népet. Törökország egyébként az első számú befektetője és segélyezője Szomáliának. A szomáliai kormány is hasonlóan reagált a történtekre.

Közpen szemtanúk az AFP hírügynökségnek elmondták, hogy nem ez volt az egyetlen véres incidens aznap. Négy civil vesztette életét, amikor kereszttűzbe kerültek. Két milícia harcosai lövöldöztek egymásra, valamilyen nézeteltérés miatt. Hogy pontosan mi váltotta ki az indulatokat, nem tudni, de a helyiek elmondták, hogy mindkét milícia hivatalosan a szomáliai hadsereg oldalán harcol. A civil áldozatok mellett egyébként egy fegyveres is életét vesztette.

kép:horseemedia.com

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez