Öngyilkos merénylők vittek a halálba 13 embert

Két terrorista lépett akcióba egy katonai bázis bejáratánál a szomáliai fővárosban, Mogadishuban. Az egyik támadó egy robbanóanyagokkal megpakolt gépkocsival hajtott a bázis kapujához, majd felrobbantotta magát – írja a Reuters.

Szomáliai biztonsági források arról számoltak be, hogy az első támadó akcióba lépése után a második merénylő megpróbált befutni a bázis területére, de őt szerencsére sikerült lelőniük a békefenntartóknak. Ettől függetlenül a támadó testére erősített robbanómellény így is felrobbant. Legkevesebb 13 ember halt meg a támadásban, többségük katona volt. További 12-en pedig megsebesültek. Az al-Shabab radikális iszlamista lázadó- és terrorszervezet jelentkezett elkövetőként.    

A támadást egyébként pont akkor hajtották végre a terroristák, amikor egy ENSZ-konvoj hajtott volna be a bázisra. A két robbanás olyan nagy erejű volt, hogy a közelben lévő repülőtéren is érezni lehetett. A reptér termináljának az ablakai betörtek. A merénylet miatt fel is kellett függeszteni a reptér működését, több járatot is töröltek.

kép:yahoonews.com

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez