ASEAN-konferencia Budapesten

A Külgazdasági és Külügyminisztériummal, illetve a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel közösen rendezett nagyszabású konferenciát a Külügyi és Külgazdasági Intézet “ASEAN gazdasági közösség, “Az elmélyülő integráció eredménye a bővülő kereskedelem és a növekedés” címmel.

Jövőre lesz 50 éves a tíztagú Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége, amely 1967 augusztus 8-án alakult Bangkokban. Övé a világ 7. legnagyobb gazdasága, lakóinak száma több mint 600 millió, évente több mint 100 millió turista látogat el országaiba. Tagállamainak gazdasági fejlettsége és politikai berendezkedése nagyon különböző.

Dr. Surin Pitsuwan
Dr. Surin Pitsuwan

A konferencia díszvendége az ASEAN korábbi thaiföldi származású főtitkára, Dr. Surin Pitsuwan.

Bus Szilveszter
Bus Szilveszter

A Külgazdasági és Külügyminisztérium déli nyitásért felelős helyettes államtitkára, Bus Szilveszter beszédében kiemelte a régió fontosságát a magyar külkereskedelemben. Hangsúlyozta: egyre több nagykövetségünk van a régióban, hamarosan megnyílik a manilai is.

Mohamad Sadik Kethergany
Mohamad Sadik Kethergany

A szervezetet Malajzia nagykövete, Mohamad Sadik Kethergany mutatta be. A következő előadó a mostani elnökséget ellátó Laosz nagykövete volt, aki Bécsből érkezett a konferenciára.

dr. Magasházi Anikó
dr. Magasházi Anikó

A szünet után először a szervezet néhány országa mutatkozott be, míg az utolsó panelben többek közt a BKIK ASEAN kapcsolatokért felelős szakmai osztályának elnöke, dr. Magasházi Anikó tartott előadást.

k5

k6

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez