Bevallottan meleg a tökéletes katona

A világ legjobb elit alakulatnak számító brit SAS 75 év után először sorozott be egy olyan katonát, aki nyíltan bevallotta, hogy saját neméhez vonzódik.

A 27 éves meleg férfi veterán katonának számít, megjárta már Afganisztánt és Irakot is, ahol kitüntették bátorságáért és szolgálataiért. 2014-ben határozta el, hogy jelentkezik a brit haderő legfontosabb és legnagyobb harcértékű különleges alakulatához, a Különleges Légi Szolgálathoz vagy más néven SAS-hez.

A katona nevét biztonsági okokból nem hozták nyilvánosságra, de a brit Daily Star Saturday kiderítette, hogy a férfi eredetileg Észak-Angliából származik, 18 éves kora óta szolgál a hadseregben és jelenleg Herefordshireben él párjával.

Egy magát megnevezni nem kívánó katonai forrás a brit lapnak elmondta, hogy a 27 éves katona nem csinált nagy ügyet abból, hogy meleg, önként mondta el a felvételi beszélgetésen, hogy saját neméhez vonzódik. A forrás azonban leszögezte, hogy a katona minden kiképzésen és megpróbáltatáson átment, ráadásul a hegyvidéki hadviselés mestere és az SAS-ben mesterlövészként szeretne szolgálni.

sdsdsd

Természetesen voltak olyan hangok, akik nem nézték jó szemmel, hogy egy meleg katona fog szolgálni az alakulatnál. A forrás azonban elmondta, hogy az alakulatban szolgáló katonák jelentős része nem foglalkozik azzal, hogy kinek milyen a szexuális irányultsága. Az SAS-nél ugyanis nem ez a fontos, hanem az, hogy a csatatéren helyt  tud el állni a katona vagy sem. Kiképző és társai pedig elmondták, hogy új társuk nagyszerű katona.

Egyébként az SAS-be bekerülni nagyon nehéz. Egy katonának ugyanis rengeteg szigorú szempontnak kell megfelelni, a fizikai teherviseléstől egészen a mentális kihívásokig. A kiválasztás több hónapon át is eltarthat, emellett a kiképzés is hosszú idő, mire sikerült tökéletes katonát faragni az újoncokból.  Ezért nem véletlen, hogy tízből rendszerint csak egy szokott felvételt nyerni a világ legjobb elitalakulatának számító egységbe.

A brit hadseregben egyébként 2000 óta szolgálhatnak melegek, miután a kormány felfüggesztette azokat a rendeletek, amelyek ezt megtiltották. Ráadásul a hadsereg belső szabályzata tiltja diszkriminációjukat és magánügynek tekinti a katonák szexuális irányultságát is, amiről nem kötelező beszélniük.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez