Mutáns óriáspatkányok özönlöttek el egy várost

A pakisztáni Peshawar sok kihívással küzdött már meg – terroristák, tálibok, korrupció és háború volt már a városban és környékén. De – a helyi lakosok szerint – egy sem volt olyan rémes, mint a mostani: az óriáspatkányok.

Qadir gyermeke alig nyolc hónapos, de már hatalmas seb éktelenkedik arcán – szülei mégis örülnek, mert túlélte a támadást. A szülők felriadtak a sírásra éjszaka, és még idejében kergették el a patkányt, amelyik éppen gyermekük arcát ette. Az utóbbi hetekben nyolc gyermek nem volt ilyen szerencsés, belehaltak az éjszakai patkánytámadásba. Qadir mostanság nem alszik, éjszaka éberen vigyáz a kicsire, hogy ha jönnek a rágcsálók,

Az állatok  – állítólag – sokkal nagyobbak, mint egy rendes patkány. Bár az ázsiai patkányok között vannak kimondottan nagyobb darabok is, ezekről a helyi lakosok, mint  patkáénysözrnyekről beszélnek. A legvadabb összeesküvés-elméletek kaptak szárnya velük kapcsolatban – egyben értenek ugyanis egyet a város lakói, hogy ekkora patkányt a természet nem alkot. Már csak azon vitatkoznak, hogy melyik idegen hatalom titkos laboratóriumaiban kísérletezték ki a patkányokat.

A város vezetése pedig  harcot hirdetett a patkányok ellen. A legfőbb fegyver a pénz. Minden egyes döglött patkányért 25  rúpiát, mintegy 100 forintot lehet kapni. Persze maikor működik a rendszer. mer a hét végére éppen felfüggesztették a kifizetéseket, mert túl sok döglött patkányt hoztak be, és nem bírták megszámolni őket. A város patkánykirály egészen leképesztő számokkal dolgozik – igaz, ő alvállalkozásba kiadja a patkányfogást. Saját jól bevált méregkeveréke van – és már több, mint 100 ezer döglött állatot vitt a  városházára.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez