Kisfiú akadályozta meg 15 ember kínhalálát

Egy hétéves afgán kisfiú telefonon írt tört angolsággal segélykérő üzenetet egy önkéntesnek New Yorkba, aki értesítette az angol rendőrséget, melynek gyors akciója megmentett a fulladásos haláltól 15 migránst.

Az Angliában írt SMS Liz Clegg önkéntes telefonjára érkezett, aki éppen egy New York-i konferencián vett részt. A 7 év körüli Ahmed azt írta, “segítségre van szüksége, mert a sofőr nem áll meg, nincs oxigén, a teherautó le van lakatolva”. Hozzátette, hogy “istenre esküszik, nem viccel”.

Clegg más önkéntesekkel együtt márciusban Calais-ban több száz egyszerű telefont adott az ott táborozók gyerekeinek. A mobilokban olyan számok voltak, amelyekre írva segítséget kérhettek a kicsik.

Az önkéntes tudta, hogy Ahmed nem írna ilyen üzenetet, ha nem volna nagy bajban, ezért felhívta egy londoni kollégáját, aki értesítette a délkelet-angliai rendőrséget.

A hatóság gyorsan intézkedett, miután Clegg odaadta nekik Ahmed telefonszámát. Kerestek pastu tolmácsot, aki beszélt a kisfiúval, és ahogy megbizonyosodtak arról, hogy valóban vészhelyzet van, a hívás alapján megállapították, hogy a teherautó Leicestershire-ben tartózkodik.

A helyi hatóság csütörtök délután gyorsan megtalálta a járművet, mely az autópálya-parkolóban állt. Feltörték a rakterét, ahonnan 15 migránst szabadítottak ki. Tizennégyet illegális határátlépés, a sofőrt embercsempészet gyanújával tartják fogva. Egy gyereket a gyermekvédelemnél helyeztek el – áll a rendőrség közleményében.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez