Negyedikesek akarták megölni tanárukat

A New Yorktól nem messze található Elba nevű kisvárosban tudódott ki még idejében, hogy néhány negyedikes tanuló gyilkosságra készül. A gyerekek tudták, hogy a szóban forgó tanár különösen allergiás bizonyos antibakteriális kéztisztító szerekre, ezek segítségével akarták eltenni láb alól.

Szerencsére nem rejtették véka alá tervüket, végül ez vezetett a lebukáshoz. Állítólag több osztálytársuknak is elmondták, hogy mit terveznek, így  még időben megakadályozhatták a tanárok és a helyi rendvédelmi szervek. Látatlanban természetesen elképzelhető, hogy az eset nem olyan komoly, mint ahogyan azt az International Business Times cikke bemutatja. Kétségtelen, hogy a gyerekek sokszor extrémitásokba hajlanak, de nagyon ritka, hogy valóban be is váltják fenyegetéseiket. Érthető viszont, hogy a hatóságok komolyan vették a fenyegetést, ugyani az Egyesült Államokban egyre több iskolai vérengzés történik, ami zéró toleranciát vonz magával az ilyen helyzetekben.

Elba lakossága csupán 2370 emberből áll, így a hír hamar elterjedt, a legtöbben értetlenséggel álltak az eset előtt.  Az egyelőre nem teljesen tiszta, hogy pontosan kik voltak részesei a tervnek, az indok azonban elmondásuk alapján egyértelmű: szerintük rosszul bánt velük a tanár.
“Állandóan kiabált velünk és az egész osztály utálta” – mondta el egy tanuló a nyomozás során.

Fotó: Europress Getty Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez