Bizonyítékot találtak az időutazásra?

Adidas cipőhöz hasonlító lábbelit találtak egy 1500 éves múmián.

Szenzációs felfedezést tettek a régészek Mongólia hegyvidékes területén, ahol körülbelül háromezer méter magasságban találtak rá egy múmiára. A szakértők eddigi vizsgálatai és becslései szerint úgy 1500 éves lehet a mumifikálódott nő. A nemére abból következtetnek, hogy a test mellett nem találtak semmilyen fegyvert, vagy éppen olyan tárgyat, amely férfiak által űzött mesterségre vallana.

3333

A felfedezés azonban nemcsak a régészeket, hanem az internet népét is lázban tartja. Egy szemfüles olvasó ugyanis azonnal észrevette, hogy a múmia lábán egy Adidas cipőhöz rendkívül hasonló lábelli van, melynek oldalán jól láthatók a német márka védjegyéül szolgáló csíkok. Sokan ezért egyből azzal az elképesztő elmélettel álltak elő, hogy a múmia nagy valószínűséggel egy időutazó holtteste.

eeeerrrr

A régészek természetesen csak legyintettek erre a feltételezésre, de ők is úgy tartják, hogy a múmia rendkívül érdekes és egyben egyedi felfedezés Mongóliában, ahol még ilyet nem igazán találtak. A szakértők jelenleg azon fáradoznak, hogy szépen, lassan, de biztosan kicsomagolják a bebugyolált múmiát, hogy többen megtudhassanak róla. Az viszont már most kijelenthető, hogy egy hétköznapi emberről van szó, nem pedig valamilyen elit vagy éppen uralkodó családból származó személyről.

adddd

 

Kép:Metro.co.uk/Khovd Museum/ The Siberian Times

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez