Orosz óvó néni: Putyin bácsi nagyon szereti ám a kását!

Árgus szemmel figyelik az orosz elnök szokásos, élő adásban rendezett kérdezz-felelek!-jét a külpolitikai újságírók és az elemzők, hogy kifürkésszék jövőbeli terveit. Tegnap egy kislány is kérdezte Vlagyimir Putyint, amire csak kevesen figyeltek fel, pedig a hatása igen messzire vezethet.

Putyin bácsi, megette-e a kását gyerekkorában, és mit csinált, ha kényszerítették, egye meg a nem szeretett ételt? – kérdezte tegnap egyenes adásban egy szentpétervári kilenc éves kislány az orosz elnököt.

„Úgy éltem, hogy nem erőltettek rám olyat, amit nem akarok. Ami a kását illeti, minden reggel nagy örömmel eszem és ma is ettem árpadarából”

– hangzott a válasz.

Ez azonban csak a történet eleje. A kásáról szóló elnöki kijelentést ugyanis használni kezdték az óvónők – számolt be ma az orosz sajtó.

„A nagy csoportban, ahol értik, mi az az elnök, mindenképpen elmondjuk, hogy ő (Vlagyimir Putyin – a szerk.) a mai napig megeszi a kását. Azt gondolom, nagyon pozitív lesz a reakció. Ha a mi elnökünk megeszi a kását, az azt jelenti, hogy nekik is meg kell enni, hogy növekedjenek, fejlődjenek, okosodjanak”

– mesélte a moszkvai 53-as számú óvoda vezetője, Ljudmila Szamarceva.

Hasonlóan ki kívánja használni pedagógiai célokra az elnöki nyilatkozatot a Gulliver óvoda is. Egyik óvónőjük, Irina Vasziljevaja is a motiváció fontosságát hangsúlyozza:

„El lehet mondani, hogy van nekünk elnökünk, aki mindannyiunk érdekeit képviseli, és hogy hozzá hasonlóak legyünk, vagy olyan magasra jussunk, mint Vlagyimir Vlagyimirovics, meg kell enni a kását.”

Hogy mennyire terjed el az elnöki példán alapuló módszer, nem tudni. Az viszont beszédes lehet, hogy ilyen hírt közöl a Russzkaja Szluzsba Novosztyej állami rádió.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez