Csökkentik az elefántok munkaidejét Kambodzsában

Kambodzsában egy utazásszervező cég azt ígéri: csökkenti az elefántok munkaidejét, miután egy állat elpusztult hőgutában.

Írtunk már cikkeket arról, hogy mérges elefántok gyilkoltak Ázsiában, de most arról írunk, hogyan védik azokat, “akik” tisztességesen dolgoznak az emberekért. Egy kambodzsai utazásszervező cég csökkentené az elefántok munkaidejét, mert a 40 fokos hőségben könnyen elpusztulhatnak az állatok.

A turisták elefántháton járhatják a vidéket, ez népszerű program Kambodzsában. Nemrég egy 40-45 év közötti nőstény elefánt esett össze és pusztult el az úton, miután turistákat szállított. A fényképek nagyon gyorsan terjedtek az interneten. Oan Kiri, az Angkor Elephant Company vezetője elmondta: az állatorvosok megállapították, hogy hőguta volt a halál oka. A meleg miatt felszökött a vérnyomása, és szívrohamot kapott az elefánt. Előzőleg 45 percig vitte megállás nélkül a turistákat, több mint két kilométeren át.

A cég nagyon sajnálja az állatot, így most eldöntötte, hogy a maradék 13 elefánt kevesebbet fog dolgozni, míg ilyen nagy a hőség. Ebben az évszakban a Nagy-Mekong régióban nem meglepő a 40 fok, ez az év ráadásul különösen forró.

Az állatvédő csoportok egyébként már régóta panaszkodnak arra, hogy az elefántokat túlhajszolják és brutális módon képezik ki arra, hogy embereket cipeljenek. Többször írtuk mi is arról, hogy Thaiföldön, Indiában emberre támadtak ezért elefántok.

A Change.orgon közben 24500 aláírás gyűlt össze annak érdekében, hogy változtatásra bírják az Angkor Elephant Company-t.

„Nincs kegyetlenebb dolog, mint az elefánttúrák” – mondják az állatvédők.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez