Nem tud az úton közlekedni, mégis sokat várnak a Toyota faautójától

A Toyota létrehozott egy fából készült koncepcióautót, ami egyfajta időgépként szolgálhat a jövő generációi számára.

A Toyota Motor Corporation egy fa koncepcióautója, a Setsuna (ejtsd: secuna) Milánóban debütált a hónap elején. Bár az autót nem értékesítik, és arra sem alkalmas, hogy az úton közlekedjen, de lehet vezetni, valamint fordulni és fékezni vele. A célja egészen más: egyfajta jelkép, mely szimbolizálja, hogy az autó már életünk fontos része lett.

A Setsuna ahhoz ugyan nem eléggé fejlett, hogy képviselje a jövőt, ahol talán már mindenki repülőautóval fog járni, de remek időkapszula lehet majd a múltba.

A mozgó animált videó jól példázza, hogy mit akar megtestesíteni a Setsuna: egy autót, mely értékes a család számára, annak része lesz, és emlékekkel szolgál majd a jövő generációinak.

A fa szépsége testesíti meg a tulajdonosok szeretetét, és megmutatja, hogy az autók folyamatosan változnak, fejlődnek, mert mindig szeretettel gondoskodunk róluk. Ebben a szellemben alakították ki minden részletét.

A fát egy csónakszerű formában hívták életre. Ahogy a fa, úgy az élet, az út, a szín és az érzések is folyamatosan változnak. Ahogy az autó öröklődik a családban, úgy válik valami személyes dologgá és megtestesít sok-sok emléket.

setsuna_003_s

setsuna_017_s

A fából készült elemeket ráadásul a hagyományos japán asztalos, az úgynevezett okuriari és kusabu technikákkal rakták össze. Ezek olyan összeillesztéses módszerek, amelyek nem használnak szegeket, vagy csavarokat. Számos régi épület épült így Japánban.

A fa fajtáját is gondosan válogatták ki, de a 86 panelből álló japán cédrus burkolat lecserélhető.setsuna_019_s

Az ülések a barátságos padokat kívánják felidézni olyan bőrpárnákkal, amelyek együtt öregszenek a fával.

setsuna_029_s

setsuna_030_s setsuna_027_s

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez