Saját rendőreik vigyáznak a kínai turistákra Rómában

A zsebtolvajok nemcsak szünet nélküli fényképezést és szünet nélküli mosolyt látnak, ha kínai turistáról van szó. Azt is tudják, hogy a többiekhez képest ők jóval több készpénzzel a zsebükben csodálják a látványosságokat. Biztonságukért most nemzetközi összefogás indult.

Pekingi források szerint évente körülbelül 3 millió kínai turista látogat Olaszországba. Így Kína a negyedik legtöbb látogatót útnak indító ország az olaszok számára. A kínaiak biztonságérzetéért új projektbe kezdett most az olasz belügyminisztérium.

Május 2. és 13. között négy kínai rendőr strázsál az örök város utcáin, kínai egyenruhában, hogy könnyen észrevehessék és megérthessék őket a kínai turisták – jelentette az ázsiai ország római nagykövete, Li Ruiyu.

Ha az olaszok által Pekingben kiképzett rendőrök bő egyhetes kísérlete jól sikerül, akkor a két ország folytatja az együttműködést – tájékoztatott Angelino Alfano olasz belügyminiszter. Egyrészt más olasz városokban is felbukkanhatnak majd kínai rendőrök, másrészt Kínában is teljesíthetnek majd szolgálatot az olaszok.

Erre nem kis esély van. A South China Morning Post emlékeztetett ugyanis, hogy turistaszezonban hasonló akciót működtetnek az olaszok az Egyesült Államokban, Lengyelországban és Spanyolországban is.

Kép: Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez