Ingyen kapnak földet az oroszok

Mondhatni parlagon hevernek óriási földterületek Oroszország távol-keleti részén. Ezek kiaknázására több projektet is indított a Kreml az utóbbi években. A legutolsó ingyen földet ad.

Vlagyimir Putyin elnök jóváhagyta azt a törvényt, amely orosz állampolgároknak ingyen juttat földet az Orosz Távol-Keleten – tájékoztatott az Interfax orosz hírügynökség.

A rendelet értelmében mindenki jogosult egy hektárnyi terület igénylésére Kamcsatkán, a Tengermelléki határterületen, Habarovszk, Amur és Magadan területein, valamint Jakutföldön, Csukcsföldön és a Zsidó Autonóm Körzetben.

Az így kapott föld bármilyen legális célra felhasználható. Viszont eladni, bérbe adni, vagy elajándékozni csak öt év után lehetséges. Egyes vélemények szerint a különösen zord éghajlat miatt mezőgazdasági projektek aligha valósíthatóak meg az egyébként is apró egy hektáron.

A törvény az Orosz Távol-Kelet gazdaságát ösztönző program része. Szintén ezt a célt szolgálja az új orosz űrközpont, a Vosztocsnij felépítése az Amur mentén, vagy az a megállapodás is, amely kínai vállalatokat telepít át az orosz vidékre.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez