Obamácska: új csokijégkrém Oroszországban

Akik ismerték, még ma is ódákat zengenek a szovjet jégkrémekről. Az egykori tradíciót egy tatárföldi gyár igyekszik feléleszteni. Legújabb terméküket azonban aggályosnak tarthatják sokan.

Új jégkrém érkezett a tatárföldi Naberezsnije Cselni boltjaiba április végén. A csokoládé bevonatú csokijégkrém csomagolására fülbevalós fekete kisfiút rajzoltak a Szlavica üzem dolgozói. A termék neve: Obamka, azaz magyarul Obamácska, vagy Kis Obama.

„Egyszerűen megtetszett nekünk a név. Olyan jópofa. Egyszerűen „Obamka”. A vásárlók elmélkedhetnek az elnevezésen. A politikus állampolgárok valószínűleg találnak majd ilyen-olyan párhuzamokat”

– magyarázta a névválasztást a Szlavica gazdasági igazgatója, Anatolij Ragimhanov a Vecsernaja Kazany honlapján.

obamka

A csomagolással kapcsolatban pedig azt mondta, hogy a népszerű szovjet rajzfilm, a Csunga-Csanga ihlette meg őket, amelyben fekete gyerekek élnek egy szigeten. A gyár egyébként egy éve működik és 150 féle jégkrémet forgalmaz, ahogy mondják, a „szovjet hagyományok” alapján.

Obamkára egyébként az internetezők hívták fel a figyelmet. Némelyek újabb ötleteket is javasoltak: Erdoganka legyen például a tejcsokiba mártott krém brülé ízű, Merkelka pedig a tejcsokiba mártott vanília ízű jégkrém.

Tatárföldön nem először használták kereskedelmi célból az amerikai elnököt a gyártók. Decemberben például egy vágódeszka kavart nagy botrányt a köztársaság fővárosában, Kazanyban. A terméken majomként ábrázolták Barack Obamát. Gusztustalannak nevezte ezt az Egyesült Államok moszkvai nagykövetsége. Később a vágódeszkát visszavonták, a forgalmazó üzletlánc pedig bocsánatot kért.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez