Összeírják a szingliket: házasságközvetítő kampányt tervez az állam

Hiába a Tinder, a Happn és a Facebook, csak nem tud kibillenni a demográfiai mélypontról Grúzia. Saját kezébe veszi most a dolgot az állam.

Lajstromba veszik az összes egyedülálló férfit és nőt a mindössze 3,7 milliós kaukázusi országban egy államilag támogatott társkereső létrehozása céljából. Az ötlet mögött a nonprofit Demográfiai Fejlesztési Alap (GDF) áll.

Azt tervezik, hogy Grúzia szinglijei, özvegyei és az elváltak adatait egy bázisban rendszerezik – idézte a GDF elnökét, Davit Hizanisvilit az eurasianet.org hírportál. A szinglik feltérképezését már el is kezdték, olyan nem elhanyagolható szempontokat is figyelembe véve, mint például a súly, a magasság vagy a csillagjegy.

A kezdeményezést az ország legbefolyásosabb intézménye, a Grúz Ortodox Egyház is támogatja. Akárcsak a parlamenti képviselők, akik ráadásul még felajánlásaikkal is készek segíteni a projektet.

Bár általánosságban a grúzok komoly kötelességnek tartják a házasságot, de az állami házasságközvetítő mégiscsak túlzás szerintük. Annak ellenére, hogy a kivitelezés pontos részletei még nem ismertek, sokan félnek attól, hogy a szingliket megadóztatják, vagy gyakorlatilag házasságra kényszeríti az egyedülállókat az állam.

A legkomolyabb problémát azonban a GDF elnökségének egyik megbízottja, Levan Vasadze jelenti. Bár az alap hangsúlyozza, hogy a közszereplőnek nincs köze a kampányhoz, sokan mégsem tudják szétválasztani a kettőt. A nős, hatgyermekes családapa rendszeresen idegesíti a közvéleményt a meleg- és abortuszjogok, illetve a liberalizmus elleni megszólalásaival.

Korábban például egy beszédében a liberálisokról kijelentette: „Homo urbanicus hedonicusnak fogom ezeket a típusokat hívni, vagy homo urbanicusnak, vagy talán csak urbano-hedonicusnak. Kamaszkorában boldognak gondolja magát a homo urbanicus, de ez csak egy hormonális illúzió… a homo urbanicus hedonicus szadomazó, depresszív alkattá válik a magány, a düh és az idegesség miatt.”

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez