Géppisztollyal a kézben pózolt az iszlamista terrorista

Géppisztollyal a kézben pózolt az iszlamista terrorista, akit Itáliában fogtak el egy menekültszálláson.

Az Iszlám Állam öt katonája embereket csempész be Európába, ahol újabb terrortámadások célpontjait keresik – közölte a csendőrség Olaszországban, ahol letartóztattak egy 24 éves afgán állampolgárt. A 24 éves Hakim Nassziri négy társával együtt egy iszlamista terroristacsoportot alkotott, mely a parancsokat az Iszlám Államtól kapta. Fennáll a gyanú, hogy az Iszlám Állam újabb támadásra készül, olyanra mint amilyenek Párizsban és Brüsszelben történtek.

Miért gondolja ezt a csendőrség Olaszországban és a titkosszolgálat Nagy-Britanniában és Franciaországban? Mert a nemrég elfogott iszlamista harcos álnéven beutazta egész Nyugat-Európát. Különösen nagy figyelmet fordított Nagy-Britanniára és Franciaországra. Mindkét országban jelentős muzulmán közösség él. Mindkét országban volt már véres iszlamista terror támadás – nem is egy. Nagy-Britanniában a legvéresebb terrorakció Londonban történt 2005. július 7-én. Ennek tízéves évfordulóját ünnepelték meg fanatikus iszlamista aktivisták Birminghamben. Egy szupermarket raktár helyiségében készült az a fotó, mely a 24 éves afgán terroristát gépfegyverrel a kézben ábrázolja.

A fiatal harcos Franciaországban azt állította magáról, hogy diák Birminghamben. Számtalan személyi igazolvánnyal rendelkezett. Ebből is látszik, hogy az Iszlám Állam kiváló hamisítókkal dolgozik. Bár a harctereken egyre újabb csapások érik, de ennek ellenére képes arra, hogy alvó sejteket működtessen Európában. A hatóságok mind Nagy-Britanniában, mind Franciaországban és Olaszországban attól tartanak, hogy adott jelre a merénylők akcióba lépnek, hogy megpróbáljanak pánikot kelteni egész Európában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

1 hozzászólás ehhez a cikkhez

  1. kakambuki

    Tapossák ki már ebből az emberkezdeményből hogy mit akart és minél előbb, amíg nem késő. Ha ezt nem teszik hát akkor megérdemlik ami következni fog emiatt.

    Válasz

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez