Úszó Disneyland a világ legnagyobb utasszállító hajója

Ha az időjárás megengedi, akkor vasárnap bocsátják vízre a világ legnagyobb hajóját Franciaországban Saint Nazaire kikötőjéből, ahol elkészült az amerikai megrendelő kérésére. Harmony of the Sea- a Tenger harmóniája- ezt a hangzatos nevet viseli a modern idők Titanicja. Ma már nemcsak az utasok kényelméről kell gondoskodni hanem arról is, hogy mivel üssék agyon az időt a hatalmas hajón, ha már befizettek egy körútra a Földközi tengeren. Az úszó Disneyland ugyanis Barcelonában állomásozik majd és onnan indul körútjára a Földközi tengeren.

Elindult a világ legnagyobb luxushajója, a Harmony of the Seas, amely 6360 utast tud ellátni, de önmagában ez még semmit sem jelent. A szolgáltatások sora az, amely meghökkenésre ad okot.

Valóságos Disneylandről beszélhetünk, ahol Forma 1 autóversenyeken is részt lehet venni – természetesen szimulátorok segítségével. Van a hajón több videójáték-terem és sok kaszinó is. tehát nemcsak a Disneylandet, de Las Vegast is imitálja a hajóóriás.

Ma már teljesen megváltozott a közönség ízlése- magyarázta a bemutatón a hajót építő francia cég főnöke. Az abszolút elsőbbséget a szórakoztatás élvezi hiszen az utasok már nem érik be azzal, hogy luxus körülmények között jutnak el az egyik híres kikötőből a másikba. Nemcsak enni és inni akarnak, de játszani is. Ezért az új Disneyland koncepció …

Alig készült el a világ legnagyobb utasszállító hajója Saint Nazaire-ben, máris itt az új giga megrendelés: négy óriási úszó Disneyland épül 4 milliárd euróért! Nem túlságosan optimisták a befektetők? Nem!- állítják a turizmus tudorai, akik rámutatnak arra, hogy idén a tervek szerint több mint 24 millió pénzes polgár nyaral majd ilyen hajókon. 2004-ben ez a szám még alig haladta meg a 13 milliót

Fotó: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez