Ez a baj a női ruhaiparral

Az amerikai Benjamin Ashton Cooper éppen barátnőjének segített kidobálni régi ruháit, amik már nem kellettek. Aztán történt valami, ami végtelenül felháborította.

“Ahogy pakoltuk a ruhákat, észrevettem, hogy a nagy részük XL-es volt” – írta Facebook bejegyzésében egy férfi. – “Ez nem igazán tűnt okénak. Mégpedig azért, mert simán rám jöttek.”

Így aztán egyre többet felpróbált és rájött, hogy az “extra nagy” méretű ruhák tökéletesen illenek rá. Ezt osztotta meg az oldalán, amelyet már csaknem 300 ezren osztottak meg. Ezek után nem csoda, hogy a vezető híroldalak is felkapták Cooper posztját.

ukeouvv9fubg3uaptizpra7curdhtfsxuvhayhvkncmqa9mosswcarfnzjekgsrb

Én nem vagyok egy “extra nagy” méretű férfi. Ami még fontosabb, hogy egy nő, aki akkora, mint én, szintén nem “extra nagy” – folytatta posztjában Benjamin Cooper. – “Ez a baromság az oka annak, hogy 8 éveseknek van evészavaruk. Meg annak is, hogy férfiak ledagadtozzák a kerekebb nőket.

Fontos dologra tapintott rá Cooper, ugyanis az évek során az amerikai nők átlagsúlya nőtt, a ruhaméretek azonban egyre kisebbek lettek.

Igenis fontos, hogyan nevezzük el a ruhaméreteket, egy 2014-es kutatás kimutatta, hogy konkrét összefüggés van a ruhaméret és az önbizalom között. Azok a nők, akik sikeresen “belefértek” a saját méretüknél kisebb ruhákba, sokkal jobban érezték magukat a bőrükben. Így kétségtelen (ha eddig esetleg nem lett volna), hogy a Cooper által felhozott probléma valós veszélyeket rejt magában, ami képes megkeseríteni az emberek életét.

Fotó: Wikipedia & Facebook

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez