A magyarok pórul járnak ha Anglia kilép Az EU-ból

Kilép-e Nagy Britannia az Európai Unióból? Erről rendeznek népszavazást hamarosan. A kilépés hívei különösen nehezményezik, hogy túl sok kelet európai munkavállaló érkezik Nagy Britanniába. Az Európai Unió keleti tagállamaiból érkező migránsok lenyomják a béreket és elveszik a munkát a helyi lakosságtól- írja a Daily Mail. Arról nem is beszélve, hogy megterhelik a szociális és az egészségügyi kasszát. A lap szerint a kormány eltitkolja a valós számokat.

Az Európai Unió keleti tagállamaiból érkező migránsok lenyomják a béreket és elveszik a munkát a helyi lakosságtól- írja a Daily Mail. Arról nem is beszélve, hogy megterhelik a szociális és az egészségügyi kasszát. A lap szerint a kormány eltitkolja a valós számokat.

Hivatalosan ugyanis csak 260 ezer munkavállaló érkezett Nagy Britanniába tavaly az Európai Unió más államaiból, elsősorban Kelet Európából. A Daily Mail viszont egy olyan jelentést ismertet, mely szerint a valós szám 800 ezer! Minden negyven másodpercben érkezik egy új uniós migráns Nagy Britanniába! – sokkolja olvasóit a Daliy Mail.

Nagy Britanniában jelenleg fej-fej mellett haladnak az uniós tagság hívei és ellenfelei. Cameron kormányfő a bentmaradás híve. Ha nyer, akkor viszont sok mindenen változtatni akar. A többi között azon, hogy a többi uniós tagállam munkavállalói egyenlő jogokat élvezzenek-e a hazai polgárokkal? Mindez persze hátrányosan érintené a magyar munkavállalókat is, akik szép számban választják Nagy Britanniát a jobb kereset és a kedvező szociális juttatások miatt.

Fotó: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez