5 napos panda bébi váratlan halála Kínában

Látszólag minden rendben volt a világ idei egyetlen panda újszülöttjével, aki Kína délnyugati részén, Csengtuban látta meg a napvilágot. Szecsuán tartomány fővárosában van a világ legnagyobb panda parkja. Itt arra nevelik a pandákat, hogy visszatérjenek a természetbe. Nem mindenkire vár ez a sors. Néhányan közülük állatkertbe kerülnek. Sok panda maci külföldön folytatja pályafutását a panda diplomácia keretében.

Látszólag minden rendben volt a világ idei egyetlen panda újszülöttjével, aki Kína délnyugati részén, Csengtuban látta meg a napvilágot. Szecsuán tartomány fővárosában van a világ legnagyobb panda parkja. Itt arra nevelik a pandákat, hogy visszatérjenek a természetbe.

Nagy tervek voltak az ötnapos kis pandával is, de ebből már semmi sem lesz. Pedig a kilenc éves édesanya mintaszerű gondossággal kezelte az újszülöttet. A gondozók is mindent megtettek. A kis rózsaszínű panda mégiscsak meghalt. Miért? A boncolás megtörtént, de nem találtak semmilyen konkrét magyarázatot. Hirtelen csecsemő halál (Sudden Infant Death Syndrome) – így hívják az embereknél ezt a betegséget. Valószínűleg valami hasonló végezhetett a pöttöm pandával a világ legnagyobb panda parkjában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez