Pandaharapásért 83 ezer dollár fájdalomdíj

Ennyit kapott egy kínai parasztember, akit egy óriáspanda olyan erősen megharapott, hogy a lábát csak hétórás műtéttel tudták megmenteni Kanszu tartományban Kína északnyugati részén.

520 ezer jüan (mintegy 83 ezer dollár) ütötte a markát a parasztembernek, aki a helyi természetvédelmi park őreit tette felelőssé a balesetért. Több mint száz óriáspanda él a parkban. Mindegyiket gondosan számontartják. Az országos felmérés szerint összesen 2013 óriáspanda eszi mázsaszámra a bambuszt a Mennyei Birodalomban. Egy panda viszont elkóborolt, és az őrök üldözni kezdték. A hatalmas testű állat, amely csupa sár volt, a parasztember földjére menekült. A gazda megpróbálta elűzni és ekkor a panda beleharapott a lábába. A harapás szörnyen fájdalmas volt, különösen azért, mert az óriáspanda állkapcsa megmerevedett és kis híján leharapta az egész lábat. Szerencsére egy ügyes szomszéd a kabátját rádobta az óriáspanda fejére. A hatalmas testű állat pánikba esett és eszelősen elrohant, maga mögött hagyva súlyosan vérző áldozatát. Csak a gyors kórházi beavatkozás mentette meg a parasztember életét, illetve lábát.
Hosszantartó per kezdődött, mely most ért véget. A sértett ügyvédje a helyi lapnak elmondta: a természetvédelmi park őrsége beismerte a hibáját és rekord összegű kártérítést fizetett ki a pandaharapás áldozatának. Az őrség egyébként végülis elcsípte az óriáspandát, amely általában kedves és barátságos állat, de hogyha felhergelik, akkor életveszélyes lehet. Néhány éve Csengtu városában a központi panda parkban egy húszéves fiú fogadásból beugrott az óriáspandák közé. Majdnem ráfizetett, mert a pandák harapdálni kezdték, és a fiatalember csak a gyorsan közbelépő őröknek köszönhette az életét Szecsuán tartományban Kínában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez