Földrengést idézett elő az Iszlám Állam

A Richter-skála szerinti 4.4-es erősségű földrengést idézett elő az Iszlám Állam terrorszervezet, miután a robbantásokat hajtották végre egy gázmezőn.

A szíriai Homsz tartomány egyik legnagyobb gázmezőjén robbantottak fel több kitermelő egységet a terroristák, ami komoly földrengést idézett elő. Az Euró-Mediterrán Szeizmológiai Központ mérései szerint a Shaer-mezőn végrehajtott robbantások 4.4-es erősségű földrengést okoztak, amit Palmürában és a környező településeken is érezni lehetett.

A gázmezőn történt robbantásokat a londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja is megerősített. A szervezet információi szerint összesen három nagy erejű robbanást történt. Halálos áldozatokról és sérültekről azonban nincsenek információik.

A Shaer-gázmezőnek egyébként felbecsülhetetlen stratégiai jelentősége van, amit egy hete sikerült elfoglalnia az Iszlám Államnak. Azóta komoly harcok dúlnak a mezőért. Aszad serege ugyanis mindenáron szeretné visszaszerezni az értékes mezőt. Ez anyagilag is fontos volna nekik.

A legutóbbi információk szerint a Aszad elnök katonáinak, a gázmezőtől nyugatra, egy harcászati szempontból jelentős dombetetőn sikerült megvetni a lábukat, ahonnan rálátni a mezőre. A végrehajtott robbantásokról és a bekövetkezett földrengésről hallgat a szíriai vezetés.

kép:flicker.com

(Visited 1 times, 1 visits today)

2 hozzászólás ehhez a cikkhez

  1. cheller

    Ha idézet, tegyük idéző jelbe…

    Válasz
  2. Prüntyőke

    Minden hírekben az Iszlám Állam veszít, már mindenki a végső rohamra készül, erre itt megbúvik egy kis mondatocska: “…amit egy hete sikerült elfoglalnia az Iszlám Államnak”.

    Válasz

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez