Ravaszul álcázták az afrikai orrszarvúszarvakat

Hongkongi vámtisztek lefoglalták azokat az orrszarvúszarvakat, melyek összértéke 2 millió hongkongi dollár, és amelyek műalkotásnak álcázva érkeztek Kínába Dél-Afrikából.

Öt orrszarvú szarvat foglaltak le Hongkongban, miután egy 61 éves férfi megpróbálta becsempészni azokat az országba. A férfit letartóztatták a hongkongi nemzetközi repülőtéren. A szarvak súlya összesen 10 kilogramm, becsült összértékük 2 millió hongkongi dollár (kb. 70 millió forint). Dél-Afrikából származnak, ahol még mindig magas arányú az orrvadászat.

A vámtisztviselők szerint a csomagban elvileg gyantából készült műtárgyak voltak, legalábbis papíron. Az átvilágítás során azonban gyanúsnak találták, átvizsgálták, így találtak rá az orrszarvúszarvakra, melyek valóban furcsa műalkotásnak voltak álcázva.

dfgftghftrgf

A 61 éves férfit ugyan letartóztatták, de óvadék ellenében elengedték. A veszélyeztetett állatok kereskedelméről szóló Washingtoni Egyezmény értelmében az orrszarvúszarv behozatala illegális. Ennek megszegése akár 2 év börtönnel is járhat, vagy 5 millió hongkongi dollár pénzbüntetéssel.

sfasferf

Az orrszarvúszarv egyébként állítólag drágább, mint az arany. A szarvnak Kínában a hagyományos gyógyászatban van szerepe, ezért is nagy rá a kereslet. Gyógyszerként ajánlják lázcsökkentésre, fejfájásra, reumára, köszvényre, kígyóharapásra és ételmérgezésre is.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez