Rajzolj, nyerj és repülj Japánba!

Idén tizedik alkalommal hirdette meg a Nemzetközi Manga Díjat a japán külügyminisztérium, hogy elismerésben részesíthesse azokat, akik hozzájárulnak a manga nemzetközi népszerűsítéséhez, valamint az általa elérhető kulturális kapcsolatteremtéshez. A legjobbak találkozhatnak japán mangaalkotókkal, továbbá bejárhatják az animekultúra fellegvárának tartott Akihabara városrészt is.

Ha valaki évek óta foglalkozik mangák készítésével, és minden álma, hogy eljusson Japánba – például Tokió ikonikus Akihabara városrészébe – sőt, találkozzon japán mangaalkotókkal és kiadókkal, annak itt az ideje összegyűjteni legjobb műveit. Ismét meghirdette ugyanis Nemzetközi Manga Díját a japán külügyminisztérium, a négy legjobbnak bizonyuló szerzőt meghívják Japánba.

(4)

„A 10. Nemzetközi Manga Díjra nevezhet bárki, aki az elmúlt három évben Japánon kívül készített mangát – függetlenül attól, hogy az megjelent-e már valahol. A korábbi évek győztesei között találunk thaiföldi és francia alkotót is, így mindenkinek érdemes neveznie, akinek fiókjában lapul egy-egy manga mestermű” – osztotta meg a részleteket Simon Karolina, a Japánspecialista utazási iroda kiutaztatási vezetője, aki a Tokió animefellegvárának számító Akihabara városrészéről is beszélt kicsit: „Akihabara Tokió egyik legnépszerűbb és legforgalmasabb része, amelyet az utóbbi évtizedekben mindenki csak elektronikai központként, vagy animenegyedként emleget. A tengernyi anime-, képregény- és videójátékbolt mellett itt találjuk például a híres Maid Cafékat – ahol szobalánynak öltözött kedves felszolgálók beszélgetnek, fotózkodnak sőt, akár játszanak is velünk -, és a Tokyo Anime Centert is, ahol az életnagyságú anime szobrok mellett kiállítások és előadások egész sora várja a látogatókat.”

Akihabara_Japanspecialista

A nevezéseket június 17-ig lehet eljuttatni az adott ország japán külképviseletére (nagykövetség/konzulátus), illetve a 10. Nemzetközi Manga Díj postafiókjába. A zsűri egy Arany és három Ezüst Díjat oszt ki, a díjátadó pedig várhatóan 2017 februárjában lesz.

Japánspecialista

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez