Romok, evakuálás és áldozatok – ciklon pusztított Bangladesben

Heves esőzésekkel és erős széllel söpört végig szombaton Banglades déli partvidékén egy pusztító ciklon, amely több százezer embert kényszerített otthona elhagyására és legkevesebb tizenegy ember halált okozta.

A hatóságok ötszázezer embert helyeztek biztonságba a Roanu ciklon elől, amely helyenként száz kilométer per órás sebességet megközelítő széllökésekkel pusztított.

Médiainformációk szerint a haláleseteket az okozta, hogy Bola, Csittagong, Cox’s Bazar és Patuakali körzetekben a vihar több lakóházat romba döntött.

A bangladesi meteorológiai szolgálat közleménye szerint több tucatnyi falut elárasztottak a hirtelen lezúdult eső miatt kialakult víztömegek és sárlavinák.

Mohammed Ali Husszein kormányzati tisztségviselő azt mondta, mintegy százezer embernek kellett elhagynia a Cox’s Bazar körzetben fekvő Moheskali szigeten lévő otthonát. Hozzátette, hogy a mentőszolgálatok a helyszínen vannak és ellátják a bajba jutottakat.

Egy moheskali tisztségviselő azt mondta, a szigetet perceken belül elárasztotta az eső.

“A szigetlakók az előző nap kiadott riasztást követően arra készültek, hogy a ciklon elől a kialakított menedékhelyekre menjenek, azonban még ezt megelőzően elkezdett ömleni a víz. Végül a legtöbb lakost sikerült biztonságba helyezni” – tette hozzá.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez